Tjenester

TJENESTER

ID-MERKING MED MIKROCHIP


Id-merking er noe vi anbefaler at alle hunder og katter får. Dette er en liten databrikke som settes under huden på hunden eller katten. Prosedyren er enkel og rask, og krever ingen form for bedøvelse. Mikrochipen inneholder en rekke med siffer som er unik for ditt dyr. Informasjon om dyr og eier lagres i en stor database på dyreidentitet.no. Dette betyr at hvis det kommer inn en hund eller katt på klinikken som for eksempel har kommet bort fra eier, kan dyret spores via mikrochippen og raskt gjenforenes med eier.


Mikrochip er påkrevet ved utstedelse av pass.

KASTRASJON AV KATT


Ved kastasjon av hannkatt innebærer dette at testiklene fjernes. Ved kastasjon av hunnkatt fjernes livmor og eggstokker.


Hannkatter som ikke er kastrert, har en tendens til å streife mer, de er mer utsatt for å havne i slosskamp med andre hannkatter og de kan finne på å markere innendørs. En kastrert hannkatt er ofte roligere, vil holde seg nærmere hjemmet sitt, og er mindre utsatt for å komme hjem med bittskader etter slossing. En annen viktig faktor ved kastrasjon av hannkatt er selvsagt at evnen til å forplante seg forsvinner.


Hunnkatter som ikke er kastrert vil med stor sannsynlighet få et eller flere kull med kattunger i løpet av livet. Visste du at en ukastrert hunnkatt kan være opphav til 100 millioner katter over 10 år hvis ingen av kattene kastreres? En ukastret hunnkatt vil komme i løpetid regelmessig, og dette kan være en påkjenning både for katt og eier. Det finnes andre prevensjonsmidler for katt, men en kastrering vil være det tryggeste. Noen av prevensjonsmidlene som finnes kan også gi en økt risiko for blandt annet jursvulster.